Grassalkovich  Borház

Barokk ingatlan

Egyedülálló barokk műemlék borház és pincerendszer a Gödöllői dombság szívében

Magántulajdonban lévő, számos beruházási és használati lehetőséget hordozó épületegyüttest kínálunk megvételre! Az 1768-ban épült kastélyszerű, barokk stílusú Borház, agrártörténeti műemlék 730 m2-es alapterületével méltó gazdája a Gödöllő belterületéhez tartozó 12825 m2-es, kissé emelkedő  grandiózus teleknek és hozzá tartozó pincerendszernek.

A műemlék első írásos említése a 18. század végéről származik, amiben megemlítik, hogy a szőlő-hegyen található szüretelőház és pince Mária Terézia boroshordójáról nevezetes, amely olyan óriási, hogy 400 akó* bort lehetett benne tárolni. A kezdetekkor a Grassalkovich-uradalomhoz tartozó, később az Osztrák-Magyar Monarchia uralkodópárjának, Erzsébet királynénak és Ferenc Józsefnek tulajdonában lévő Borház és pincerendszer, valaha közelben lévő Grassalkovich Kastély kiemelt részeként funkcionált, ahol az uralkodópár számos eseményt meglátogatott. A történelmi jelentőségű épület igazi érték az új tulajdonosnak, és valódi élmény minden vendégnek és odalátogatónak.

A barokk műemléken 2005-ben állagmegóvási munkálatokat végeztek el. Felújításra került a tetőszerkezet. Az épület kiválóan alkalmas szálloda, vendéglátás, wellness valamint konferencia hotel, bortrezor, borgyűjtemény, bormúzeum funkcióra is, amelyre már rendelkezett építési engedéllyel. Alkalmas továbbá borárverések helyszínéül és bortőzsde céljára is. A korábbi építési engedély alapján egy külső megjelenésében mai kornak is megfelelő barokk kastély megjelenés alakítható ki.

Az épület építészeti szerkezetéről érdekességek:

A borház részben csehsüveg boltozatú, másik része fa födém.

Csehsüveg boltozat

Az épület nyugati szárnya belülről

Látványterv a főhomlokzatról

Érdeklődés

Kérem, adja meg elérhetőségét!

E-mail/Telefonszám: *:
Szövegmező:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

 

Kapcsolat

Tel: 0036/30-327-8781